Psykisk syk som barn?

Jeg har vært i psykiatrien hele mitt voksne liv, men jeg vet faktisk ikke helt når alt begynte. Innimellom kan det virke som om jeg var "annerledes" allerede som barn, men da er det sjeldent noen som oppdager det. Barn har livlig fantasi, barn gjør rare ting hele tiden, nettopp fordi de er i gang med å utforske verden, og tenker derfor annerledes. Logikken deres samsvarer ikke med en voksen hjerne, så det er helt normalt. Jeg har hele mitt liv fått høre at jeg er moden for alderen, noe jeg pratet om med en i teamet mitt for noen dager siden. Hun sa jeg var en interessant person å prate med, hva enn det måtte bety. Det virket som om hun ble overrasket over det jeg fortalte, noe som ga meg inntrykk av at hun hadde sine tanker om meg.

Uansett om det begynte allerede i ung alder eller ikke, har jeg hatt en fin barndom. Jeg har vært en livlig, glad og utadvendt jente, og jeg ser tilbake med både smil og tårer. Smil fordi jeg hadde det så bra, tårer fordi jeg forandret meg, og ble psykisk syk. Hvorfor ble jeg det, når jeg hadde alle forutsetningene for å få et bra liv? Det er trist å tenke på. Men jeg er ikke bitter, sånt kan skje den beste. Håper bare jeg kommer meg ut av det en gang, sånn at jeg også kan se de lyse sidene livet har å by på.

Matilde

#psykepiker #psykiatriblogg #psykisksyk #psykiatri #psyk #psykiskhelse 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Psykepiker

Psykepiker

21, Trondheim

Vi er to jenter i 20-årene, som begge sliter psykisk. For tiden er vi innlagt, så denne bloggen vil handle om livet på psykiatrisk, og alt det fører med seg. Vi valgte å opprette denne bloggen for å få økt forståelse, men også for å vise at psykisk sykdom kan ramme hvem som helst, og at det ikke er noe å skamme seg over. We're only human, you know.

Kategorier

Arkiv

hits