Musikkterapi

Avdelingen jeg er innlagt på nå, tilbyr musikkterapi. Jeg hadde aldri i verden trodd at det ville gi så mye glede, da jeg verken kan synge eller spille noen instrumenter. Men er det en ting som er sikkert, så er det at det faktisk er terapi.

Ofte vurderer jeg å ikke møte opp til timen, av forskjellige grunner. Mye fordi jeg er trøtt og sliten om morgenene, men også når jeg ikke er helt i form og bare vil isolere meg. Likevel kommer jeg meg omsider opp, ustelt og jævlig groggy - og vet dere? Etter fem minutter i musikkrommet, er jeg som ny og glemmer alt det kjipe. Jeg føler meg plutselig ikke trøtt lenger, og jeg koser meg. I de 45 minuttene, klarer jeg å legge bekymringene fra meg, og det er deilig!

Familien min merket det også; hvor kjekt jeg hadde det da jeg fikk holde på med litt musikk. I timene med musikkterapeuten fokuserte vi på gitar, og jeg ble innstilt på at det ville jeg gjerne mestre. Så til bursdagen fikk jeg min egen gitar. Jeg er ikke særlig flink (enda), men jeg liker å holde på med det, og jeg lærer stadig nye ting.

For ikke så lenge siden, startet jeg også med litt sangtimer. Jeg er ikke så flink å synge, men jeg klarer meg. Tror jeg? Helt fra jeg var liten har jeg hørt at jeg ikke kan synge, ikke frekt ment fra noen, men det var fakta. Derfor har jeg ikke selvtillit nok til å synge når andre hører på, og da jeg ble spurt om å synge i mikrofon, sa jeg at det kom ikke på tale. Da vil jo den falske stemmen min bli forsterket. Likevel er det flere som har kommentert at jeg faktisk har en fin stemme, men som primærkontakten min sa «Jeg synes du synger fint, men jeg ville aldri anbefalt deg å melde deg på Idol». Da måtte jeg le litt. Neida, jeg synger med den stemmen jeg har, og så lenge jeg har det kjekt, er det ikke så nøye om det er noen falske toner her og der. 

 

Matilde

#psykepiker #psykiatriblogg #psykiatri #terapi #musikk #psykiatrisk #psyk #innlagt #pasient 

2 kommentarer

Våkenanemone

15.12.2015 kl.08:14

Så fint å lese at du kan finne glede i musikkterapi. Håper det kan hjelpe deg på veien videre også. Jeg bruker musikk terapeutisk, selv om jeg ikke er innlagt. Lykke til videre og ha en så fin dag som du/dere kan. :)

barejea

09.01.2016 kl.17:11

Så fint innlegg! Glad du finner gleden <3

Skriv en ny kommentar

Psykepiker

Psykepiker

21, Trondheim

Vi er to jenter i 20-årene, som begge sliter psykisk. For tiden er vi innlagt, så denne bloggen vil handle om livet på psykiatrisk, og alt det fører med seg. Vi valgte å opprette denne bloggen for å få økt forståelse, men også for å vise at psykisk sykdom kan ramme hvem som helst, og at det ikke er noe å skamme seg over. We're only human, you know.

Kategorier

Arkiv

hits