Å velge døden

Før jeg begynner på innlegget, vil jeg bare si at jeg IKKE er suicidal!

En naturlig ting å tenke på når man er psykisk syk, er måter å få det bedre på, og måter å bli kvitt alt det vonde på. Er det folk som sliter, og har slitt over en lengre periode, kan de fort se på livet som håpløst. Da er det også lett for at de begynner å tenke på å gi opp, og velge døden fremfor livet. Noen ganger kan folk som sliter psykisk, se på selvmord som eneste løsning, ettersom psykisk sykdom er veldig vanskelig å leve med, og fordi det ikke er lett å forestille seg at man kan bli frisk igjen.

Jeg tenker selv på selvmord, og måter å gjøre det på, men jeg har ingen planer om å virkeliggjøre disse tankene. Men det dukker opp i ny og ne, og kan tidvis være altoppslukende. Men jeg tenker ikke bare på hvordan jeg kan ta livet mitt, men også hvordan jeg hvert fall ikke ville gjort det. Drukning står høyt på listen når det kommer til måter jeg ikke vil dø på. Det sies at det ikke er så ille, fordi du vil dø ganske raskt, men tanken på å ikke få puste, skremmer livet av meg. Jeg ville heller ikke klart å hoppe fra høyder, da jeg har høydeskrekk. Det er jo fort gjort, og sannsynligheten for å overleve er minimal, men likevel, jeg hadde ikke turt det.

Så, hvis jeg virkelig ikke vil leve lenger, hadde jeg håpet at det var en ulykke, eller at fysisk sykdom tok knekken på meg. Det er uskyldig, og man kan på den måten ikke si at man valgte døden selv. Nå vet ikke jeg hva som er verst for de pårørende, men jeg forestiller meg at selvmord ville vært tøffere å "akseptere" , for da er det lett for å tenke på alt som kunne vært gjort annerledes. Og de tankene ville alltid hjemsøkt dem som satt igjen. 

 

Matilde

#psykiatri #psykepiker #psykdom  #psykiatrisk #psykiskhelse #psykisksyk #psykiatriblogg #innlagt #pasient #psyk #psykiskelidelser #selvmord 

2 kommentarer

trettanemone

23.07.2015 kl.16:29

Selvmord er så tett knyttet til skyld og skam.. Og jeg tenker også ofte på døden og hvordan jeg ville tatt livet mitt, se for meg selv gjøre det osv. Men fins ikke suicidal. Tror det er ganske vanlig, egentlig. Ha en fin dag!

ikkesemeg

26.07.2015 kl.23:16

Klem!!! <3

Skriv en ny kommentar

Psykepiker

Psykepiker

21, Trondheim

Vi er to jenter i 20-årene, som begge sliter psykisk. For tiden er vi innlagt, så denne bloggen vil handle om livet på psykiatrisk, og alt det fører med seg. Vi valgte å opprette denne bloggen for å få økt forståelse, men også for å vise at psykisk sykdom kan ramme hvem som helst, og at det ikke er noe å skamme seg over. We're only human, you know.

Kategorier

Arkiv

hits