Tilpasset arbeid

For litt siden, ble jeg til min store forundring, kontaktet av jobbspesialisten her på huset. Hun spurte om jeg hadde begynt å tenke på fremtiden, og hva jeg ville gjøre med livet mitt. Hun påpekte, som så mange andre, at jeg har vært innlagt en god stund uten å gjøre noe som helst. Det er ikke sunt for en ung jente å ikke gjøre noe som gir mening, og bare daffe inne på en lukket psykiatrisk avdeling.

Jeg har selv begynt å tenke på hva jeg vil bli, men selve veien for å komme dit, er altfor vanskelig for meg. Hukommelsen og konsentrasjonen er på bånn, og å sitte og studere pensum, virker nærmest umulig. Jeg forklarte dette til henne, og da svarte hun at det nødvendigvis ikke er den veien jeg skal gå. Kanskje ikke en ordentlig utdanning er noe for meg. Enda.

Jeg ble veldig lettet da hun forklarte at jeg fint kunne ha en tilpasset jobb, hvor vi informerer arbeidsplassen om hva jeg sliter med, og på den måten kunne ha et samarbeid rundt arbeidsoppgaver jeg faktisk klarer å gjennomføre. Jeg kan forsøke noen timer i uken, uten å ha en fast stilling, sånn at de ikke er avhengige av meg. Jeg kan komme og gå alt etter om jeg er i form til det eller ikke. Da blir det heller ikke stilt så høye krav til meg.

Før samtalen med henne, var jeg ikke klar over hvor godt tilbudet var for dem som ikke klarer å ha en fast jobb, derfor har jeg vært negativ til alt som heter arbeid. Nå, derimot, er jeg veldig ivrig etter å gi det et forsøk. Kanskje det kan skape litt mening i hverdagen min.

Matilde

#psykiatri #psykepiker #psykdom  #psykiatrisk #psykiskhelse #psykisksyk #psykiatriblogg #innlagt #pasient #psyk #psykiskelidelser 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Psykepiker

Psykepiker

21, Trondheim

Vi er to jenter i 20-årene, som begge sliter psykisk. For tiden er vi innlagt, så denne bloggen vil handle om livet på psykiatrisk, og alt det fører med seg. Vi valgte å opprette denne bloggen for å få økt forståelse, men også for å vise at psykisk sykdom kan ramme hvem som helst, og at det ikke er noe å skamme seg over. We're only human, you know.

Kategorier

Arkiv

hits