Vikarbehandler

Nå er behandleren min reist på ferie, og jeg har fått en ny vikarbehandler som kun skal være her i sommer. Jeg var veldig skeptisk. For det første er det en mann, for det andre er han 70+, og for det tredje er han svensk/finsk og en smule dansk. Dessuten tenkte jeg at det ikke kom til å bli ordentlige samtaler, men bare snakk om tilsyn og utgang.

I was wrong. Han er oppriktig interessert i å bli kjent med meg og plagene mine. Han bruker metoder jeg aldri har vært borti før, noe jeg synes er veldig interessant. Det virker som om han har peiling, selv om jeg ikke alltid forstår hva han vil frem til. Som for eksempel da han ba meg om å tegne stemmene mine, eller da han prøvde å forklare at alle stemmer kommer fra stemmebåndet. Hæ?

Men jeg gjorde et forsøk på å tegne stemmene, og da jeg viste ham tegningen, sa han at han forstod veldig godt hvorfor jeg frykter å trosse dem. Han ville til og med ta en kopi av tegningen, og vise den til de andre ansatte. Hvorfor? Jeg aner ikke. Men på en absurd måte, liker jeg måten han går frem på. Jeg liker at han er annerledes. I tillegg er han rene kontrasten til min faste behandler. Hun er altfor forsiktig, mens han er mer vågal. Han gir meg spillerom, og muligheten til å utfordre meg selv. Han har økt tilsynet mitt med ti minutter, og jeg tror kanskje han vurderer å gi meg utgang alene snart. Dette er egentlig litt morsomt, for med det samme hovedbehandleren er ute av bildet, får jeg løsere tøyler. Det er jeg godt fornøyd med, spesielt siden jeg ikke forstår hvorfor det har tatt så lang tid. Endelig blir ting gjort, og jeg kan si jeg nærmer meg utskrivelse med stormskritt. Eller hvert fall med litt mindre skritt. Tror jeg? Håper jeg!

 

Matilde

#psykiatri #psykepiker #psykdom  #psykiatrisk #psykiskhelse #psykisksyk #psykiatriblogg #innlagt #pasient #psyk #psykiskelidelser 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Psykepiker

Psykepiker

21, Trondheim

Vi er to jenter i 20-årene, som begge sliter psykisk. For tiden er vi innlagt, så denne bloggen vil handle om livet på psykiatrisk, og alt det fører med seg. Vi valgte å opprette denne bloggen for å få økt forståelse, men også for å vise at psykisk sykdom kan ramme hvem som helst, og at det ikke er noe å skamme seg over. We're only human, you know.

Kategorier

Arkiv

hits