Nevropsykologisk undersøkelse

Siden sist, har jeg tatt en nevropsykologisk undersøkelse. Det er fordi hukommelsen og konsentrasjonen min er håpløs. Jeg aner ikke hvordan det gikk, for jeg føler jeg gjorde det bra på enkelte områder, men dårlig på andre. Det var også det jeg fikk inntrykk av da jeg stoppet nevropsykologen i gangen for å spørre hvordan det hadde gått. Han sa at resultatene var veldig varierende, og at han skulle undersøke det nærmere, for å se om det var vanlig for en jente på min alder. Det kan være flere faktorer som gjør at testen gikk dårlig (hvis den gikk dårlig), blant annet lite næringsinntak, medisiner eller selve sykdommen. Jeg vet ikke om han finner svar på akkurat hva det er som gjør det, men han kan kanskje sammenligne andres resultater for å se om de ligner mine.

Personlig tror jeg det er medisinene. Jeg føler de bedøver hjernen min, sånn at jeg ikke klarer å tenke klart. Dessuten gjør medisinene meg dummere. Null tull. Den logiske delen av meg er så godt som borte. Folk må liksom forklare meg ting opptil tre ganger, og til og med da er det ingen garanti for at jeg faktisk har skjønt hva de prater om. Det finnes ingen mirakelkur mot det heller, så vidt jeg vet. Skal jeg bare slå meg til ro med å være dum da? Jeg hadde femmere og seksere på skolen. Jeg VAR smart en gang, men nå er jeg ikke i stand til å lese en bok, engang..

 

Matilde

 

#psykiatri #psykepiker #psykdom  #psykiatrisk #psykiskhelse #psykisksyk #psykiatriblogg #innlagt #pasient #psyk #psykiskelidelser #medisiner  

3 kommentarer

.

06.07.2015 kl.15:47

Kan du forklare hva en nevropsykologisk undersøkelse er? Jeg forstår det er flere tester men hva går de ut på?

Psykepiker

07.07.2015 kl.17:14

Jeg vet nok ikke konkret hva det er, men det er en rekke oppgaver knyttet til konsentrasjon, hukommelse, tilstedeværelse og oppmerksomhet.

En av oppgavene, var at nevropsykologen leste en liste med ord, og så skulle jeg se hvor mange jeg husket. En annen ting var at jeg måtte løse en bokstavkode, hvor hver bokstav hadde et eget tegn, så var oppgaven at jeg skulle skrive bokstavene ut i fra det. Vet ikke om du skjønte den? Jeg hadde uansett listen med kodene foran meg, så han skulle vel bare sjekke om jeg skjønte oppgaven.

.

08.07.2015 kl.00:29

Da forstår jeg det bedre, tusen takk for svar. Ble diskutert en stund om jeg skulle til sånn nevropsykologisk undersøkelse, ble aldri noe av, men nå forstår jeg hvertfall hva det ville gått ut på :)

Skriv en ny kommentar

Psykepiker

Psykepiker

21, Trondheim

Vi er to jenter i 20-årene, som begge sliter psykisk. For tiden er vi innlagt, så denne bloggen vil handle om livet på psykiatrisk, og alt det fører med seg. Vi valgte å opprette denne bloggen for å få økt forståelse, men også for å vise at psykisk sykdom kan ramme hvem som helst, og at det ikke er noe å skamme seg over. We're only human, you know.

Kategorier

Arkiv

hits