Ett skritt nærmere frihet

Jeg har lenge hatt utgang med familie, men ikke med de ansatte. Det er fordi de vet at jeg aldri kunne funnet på noe, som å rømme eller skade meg selv, når jeg er med familien. Det er annerledes med personalet, fordi jeg ikke er redd for å såre dem eller gjøre dem urolig. Terskelen er lavere når det gjelder de ansatte. Men ikke misforstå, jeg vil hverken rømme eller skade meg på noen måte, det er bare behandleren min som ikke stoler nok på meg.

 

Men nå ser det faktisk ut til å løsne litt. Det begynte med at jeg fikk sitte et kvarter på uteplassen med en ansatt. Så ble tilsynet mitt endret fra hvert femte minutt, til hvert syvende minutt. Og for noen dager siden, fikk jeg vite at jeg får gå i nærområdet med kontakten min i en halvtime. Dette virker kanskje ikke som noe å juble for, men det er faktisk ganske stort for meg. Jeg hadde fri utgang i fjor på denne tiden, hvor jeg nærmest kunne komme og gå når jeg ville. Det var jo meningen at jeg skulle skrives ut da, men ting ble verre, og jeg mistet utgangen. Siden da, har jeg ikke hatt utgang alene. Alt går så tregt med behandleren min. Hun er overdrevent forsiktig, noe som har satt bremser for fremgangen min. Det er så mye som må være klart før jeg kan skrives ut, og det er det vi har begynt med nå; gradvis tilvenning til et liv utenfor låste dører. Takk GUD! Jeg må bare vise at jeg takler å være mer selvstendig, og det skal jeg klare! Ett skritt nærmere frihet.

 

Matilde

#psykiatri #psykepiker #psykdom  #psykiatrisk #psykiskhelse #psykisksyk #psykiatriblogg #innlagt #pasient #psyk #psykiskelidelser 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Psykepiker

Psykepiker

20, Trondheim

Vi er to jenter i 20-årene, som begge sliter psykisk. For tiden er vi innlagt, så denne bloggen vil handle om livet på psykiatrisk, og alt det fører med seg. Vi valgte å opprette denne bloggen for å få økt forståelse, men også for å vise at psykisk sykdom kan ramme hvem som helst, og at det ikke er noe å skamme seg over. We're only human, you know.

Kategorier

Arkiv

hits