Selvtillit

Jeg har hatt veldig dårlig selvtillit og selvbilde så lenge jeg kan huske. Jeg har har alltid holdt meg litt i bakgrunn, og ikke gjort så mye ut av meg. Jeg har bestandig vært sjenert, stille og veldig avhengig av folk som jeg stolte fullt på. Dette fordi jeg ikke har vært sikker på meg selv, jeg har alltid måtte ha bekreftelse på ting jeg gjorde, og sa. Set var veldig tungt , det å ikke kunne stole på seg selv. Jeg så på meg selv som kjempestygg og mislykket. Jeg grein veldig mye over det, det var rett og slett helt jævlig å kjenne på de tingene.

Når det gjalt skolearbeid, så gikk ikke det så bra det heller. På prøver turte jeg ikke å svare med mindre jeg var helt sikker på at jeg hadde rett svar. Redselen for å bli sett på dum og teit var for stor. Så var ikke ofte jeg fikk så gode poeng på prøver eller en god karakter på muntlig. Jeg kunne jo mye mer enn jeg selv trodde. Det gikk jo veldig utover sluttresultatet når skoleåret var omme.

Jeg sliter den dag i dag med selvbilde og selvtilliten, men er blitt mye bedre de to siste årene. Jeg har lært utrolig mye om meg selv siden jeg kom inn i psykiatrien for noen år siden. Jeg er mye mer selvstendig, og ikke minst har jeg lært at jeg kan stole mer på meg selv. Jeg er mye mer utadvendt, jeg er ikke lengre den som sitter helt stille uten å si noe når vi er samlet en vennegjeng.

Sara

#psykiatri #psykiatrisk #psyk #psykepiker

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Psykepiker

Psykepiker

20, Trondheim

Vi er to jenter i 20-årene, som begge sliter psykisk. For tiden er vi innlagt, så denne bloggen vil handle om livet på psykiatrisk, og alt det fører med seg. Vi valgte å opprette denne bloggen for å få økt forståelse, men også for å vise at psykisk sykdom kan ramme hvem som helst, og at det ikke er noe å skamme seg over. We're only human, you know.

Kategorier

Arkiv

hits