Hva skal man svare?

Etter jeg ble syk, så har jeg alltid hatet å få spørsmål fra fremmede hva jeg jobber med eller studerer. Får hva skal man si? "Jeg gjør ikke en eneste ting fordi jeg er psykisk syk" Da har jeg lett for å tenke at de automatisk tror jeg er lat, og ikke gidder å jobbe eller studere, fordi jeg bare er "psyk". For mange tenker at det å være psykis syk, ikke er noe stor big deal. At det bare er til å skjerpe seg, og begynne å gjøre noe fornuftig. Jeg kan ofte føle på litt skam, fordi jeg ikke er i stand til verken å jobbe eller studere. Vi bruker NAV, men vi gir ikke noe tilbake til samfunnet.

Hadde jeg kunnet, hadde jeg gjerne studert og hatt en liten jobb ved siden av. Skaffe penger på egen maskin, forsørget meg selv. Jeg savner å jobbe, den mestringsfølelsen av å klare noe, og Følelsen for å gjøre noe for andre. Så snart jeg er i form til å gjøre noe bra innenfor skole eller jobb, skal jeg gripe sjansen.

Sara

#psykisksyk #psykiskhelse #psykiatri #psykiatrisk

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Psykepiker

Psykepiker

20, Trondheim

Vi er to jenter i 20-årene, som begge sliter psykisk. For tiden er vi innlagt, så denne bloggen vil handle om livet på psykiatrisk, og alt det fører med seg. Vi valgte å opprette denne bloggen for å få økt forståelse, men også for å vise at psykisk sykdom kan ramme hvem som helst, og at det ikke er noe å skamme seg over. We're only human, you know.

Kategorier

Arkiv

hits