Sommer på psykiatrisk

Det blir ikke noe sommerferie på meg i år heller. Det er veldig sårt for meg, for jeg lengter sånn etter en skikkelig sydenferie, hvor jeg bare kan rømme fra den situasjonen jeg er i, og nyte sommeren. Familie og venner reiser og koser seg, får sol på kroppen og tar tusen bilder av hvor minnerik ferie de har, som de selvfølgelig legger ut på sosiale medier. Jeg unner dem en ferie, det er ikke det, jeg blir bare en smule sjalu når de får et avbrekk fra den ellers så hektiske hverdagen. Fortjener ikke jeg også en liten pause fra min hektiske hverdag?

I følge kalenderen, er sommeren begynt, og da begynner også ferieavviklingen på avdelingen. Det vil si at behandlere og personal får ferie, og at det etter hvert vil komme mange nye (uerfarne) sommervikarer.

På én måte er det litt godt å slippe de ukentlige samtalene, for de kan være vel så tøffe. Dessuten er det ikke så travelt på avdelingen, med møter her og samtaler der. Det blir en roligere tilværelse, med større mulighet for å finne på ting, uten at det hele tiden skal krasje med andre avtaler.

På en annen side, virker det nesten som om vi bare er på oppbevaring om sommeren, siden det ikke er noen form for terapi. I tillegg vil det være mange på jobb, som verken kjenner systemet, eller pasientene, noe som kan gjøre det litt utrygt å være her; de kjenner jo oss ikke godt nok til at de kan støtte oss når vi har det vanskelig. Kanskje de ikke en gang har erfaring med psykisk syke personer. Men jeg skal ikke dømme dem før jeg har møtt dem, det er bare en antakelse jeg har, ettersom de fleste er studenter, og kanskje til og med yngre enn meg selv. Men for alt i verden, kanskje de er mer opptatt av at vi skal ha det bra, og støtte oss på den måten, før det går så langt at vi får det veldig vanskelig. Men som "trøst", vil det jo alltid være noen faste ansatte her på avdelingen som kjenner oss. Vi blir ikke helt overlatt til fremmede..

 

Matilde

 #psykiatri #psykepiker #psykdom  #psykiatrisk #psykiskhelse #psykisksyk #psykiatriblogg #innlagt #pasient #psyk #psykiskelidelser 

 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Psykepiker

Psykepiker

20, Trondheim

Vi er to jenter i 20-årene, som begge sliter psykisk. For tiden er vi innlagt, så denne bloggen vil handle om livet på psykiatrisk, og alt det fører med seg. Vi valgte å opprette denne bloggen for å få økt forståelse, men også for å vise at psykisk sykdom kan ramme hvem som helst, og at det ikke er noe å skamme seg over. We're only human, you know.

Kategorier

Arkiv

hits