Fremtidsdrømmer

Er det noe vi lærer i psykiatrien, er å ta én dag om gangen. Fremtiden blir så usikker, at det beste er å ikke tenke så mye på den. Man vet aldri hva som skjer rundt neste sving. Blir det et tilbakefall? Bedring? Kanskje utskrivelse? Det vet man ikke. Jeg kan ikke legge planer 4 måneder frem i tid, for jeg aner ikke hvor jeg er mentalt da.

Men noen planer er jo allerede bestemt, men tidspunkt er uvisst. Jeg snakker om veien videre, ut fra lukket psykiatrisk, over til en åpen avdeling, videre til en rehabilitering, for så til slutt å havne i egen bolig med bemanning. Alt dette skal skje.. en eller annen gang. Mest sannsynlig er det snakk om år. Det kan til tider være veldig demotiverende, og hadde det vært en snarvei, hadde jeg tatt den. Men det er det ikke. Jeg må gå den lange veien for at jeg på sikt skal få det bedre. Så jeg tenker: hva er vel noen år av hele mitt liv? Hvis jeg kan få et tilnærmet normalt liv etter hvert, kanskje til og med bli frisk, ja, da er det verdt det.

Likevel er det jo naturlig å bli utålmodig. Spesielt siden jeg bare er på første trappetrinn, og er sliten allerede. Hvor er spole-knappen når jeg trenger den?

Selv om jeg ikke kan planlegge fremtiden, betyr ikke det at jeg ikke kan ha mål og drømmer. Altså, mål må jeg jo ha, det står i behandlingsplanen, men de målene er knyttet til psykiatrien, mens drømmene jeg har, handler mer om livet uten psykdom. Jeg må jo ha noe som holder meg gående, som for eksempel at jeg vil reise mye, finne meg en jobb jeg liker, få en kjæreste og kanskje stifte familie. Jeg vil ha noe som gir livet mening. Jeg vil leve. Men så lenge alt går i snegletempo, forblir det drømmer. Enn så lenge.

 

Matilde

#psykiatri #psykepiker #psykdom  #psykiatrisk #psykiskhelse #psykisksyk #psykiatriblogg #innlagt #pasient #psyk #psykiskelidelser 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Psykepiker

Psykepiker

20, Trondheim

Vi er to jenter i 20-årene, som begge sliter psykisk. For tiden er vi innlagt, så denne bloggen vil handle om livet på psykiatrisk, og alt det fører med seg. Vi valgte å opprette denne bloggen for å få økt forståelse, men også for å vise at psykisk sykdom kan ramme hvem som helst, og at det ikke er noe å skamme seg over. We're only human, you know.

Kategorier

Arkiv

hits