Nei, ikke fredag igjen..

Fredagen er ikke noen god dag for meg. Hver fredag skal jeg gjennom en somatisk sjekk, som å veie meg og ta blodtrykk. I tillegg skal jeg annenhver fredag ta sprøyten med medisin. Denne dagen gruer jeg meg til hver uke. Det er bare et bevis på at jeg ikke har noe som er mitt eget, og hvor mye makt de har over meg.

Tidligere hadde jeg tvangsvedtak på sprøyten. Det vil si at jeg ikke kunne nekte å ta den. Dro jeg ikke ned buksen frivillig (ja, sprøyten blir satt i skinken), ville det kommet 4-5 ansatte og lagt meg i bakken, dradd ned buksen, og satt sprøyten, uansett hvor mye jeg strittet i mot. Det er uhyrlig ydmykende. Så jeg begynte å ta den frivillig, for det var det beste alternativet. Nå har jeg ikke lenger tvangsparagraf på medisiner, men jeg tar dem uten kamp likevel. Jeg vet hva som skjer hvis jeg begynner å nekte igjen.

Når det kommer til veiing, er det like ubehagelig hver gang. De på avdelingen vil jeg skal gå opp i vekt, mens stemmen sier jeg skal ned. Uansett hva jeg gjør, vil det alltid være en part som er misfornøyd. Vekten er min største frykt. Selv om de ikke kan tvinge meg fysisk opp på vekten, vil jeg jo likevel ha litt kontroll på det. Det er bare så dritt at de absolutt skal ha så stort fokus på dette med mat og vekt. "Helsemessig optimalvekt" og "helsemessig forsvarlig kosthold", sier de. Jeg har ikke hatt et normalt forhold til mat på mange år, så dette er utrolig utfordrende for meg. Det at de tar kontroll over inntaket mitt, både av mat og drikke, gjør at jeg får et ekstra stort behov for å ha kontrollen selv. Stemmen sier hele tiden at jeg ikke skal høre på personalet, at de ikke må få makten over meg, og at de ikke har rett til å blande seg. Det er mitt liv, og jeg kan bestemme selv. Men det er slitsomt å hele tiden krangle om måltid, når jeg før hvert eneste måltid får en lang tale om hvorfor næring er bra for kroppen, hvor sliten og bleik jeg ser ut, og at det jeg får i meg, er langt fra forsvarlig. Bla bla bla, har hørt det før. Det når ikke inn. Ikke så lenge stemmen er der og kommanderer meg til å gjøre det motsatte av hva jeg får beskjed om.

Så, konklusjonen er - Fuck fredag!

 

Matilde

 

#psykiatri #psykepiker #psykdom  #psykiatrisk #psykiskhelse #psykisksyk #psykiatriblogg #innlagt #pasient #psyk #psykiskelidelser #stemmer #medisin 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Psykepiker

Psykepiker

20, Trondheim

Vi er to jenter i 20-årene, som begge sliter psykisk. For tiden er vi innlagt, så denne bloggen vil handle om livet på psykiatrisk, og alt det fører med seg. Vi valgte å opprette denne bloggen for å få økt forståelse, men også for å vise at psykisk sykdom kan ramme hvem som helst, og at det ikke er noe å skamme seg over. We're only human, you know.

Kategorier

Arkiv

hits