Normer og regler på psykiatrisk

Er det noe som irriterer meg, er det når de ansatte blir maktkåte. De bruker sin autorisasjon på å "straffe" oss. De tåler tydeligvis ikke at vi har det kjekt sammen. Og det verste av alt, de gjør det bare med oss. Sikkert fordi vi er blitt venner, og kan takle det sammen, men likevel, når vi får beskjed om å legge oss, og det sitter andre pasienter og ser på TV, eller hviler på sofaen, da blir det for drøyt. Det er rett og slett forskjellsbehandling, og når vi prøver å si ifra om at det er sånn vi føler det, får vi slengt i trynet at vi må tenke på oss selv, og at alle har hver sin grunn for å være våkne.

Noe av det jeg reagerer mest på, er at alle de som jobber her lager forskjellige regler; noe vi ikke får lov til av den ene, får vi lov til av den andre. Det gjør oss forvirret, selv om sannheten er at vi ikke bryr oss, det er jo ingen klare regler uansett. Som f.eks. å være på rommene til hverandre. Det vet vi ikke er lov, men noen er strengere enn andre på det området. Noen kommer løpende etter oss bare vi står utenfor rommene til hverandre, mens andre ikke kan bry seg mindre. Det gir oss blandede signaler.

En annen ting, er å ta bilder av hverandre. Noen sier vi ikke kan ta bilder i fellesmiljøet, og at jeg ikke kan ta bilde av Sara med min telefon. Men tar jeg bilde av henne med hennes egen telefon, da er det helt greit. Andre ansatte tar til og med bilder av oss sammen, i fellesmiljøet(!), så lenge begge parter synes det er greit, og det ikke kommer noen ufrivillige pasienter med på bildet, så klart. Igjen, blandede signaler.

Men, alle de som jobber her er forskjellige, det må vi ikke glemme. Noen liker å ta bestemmelser, mens andre vegrer seg fra å være den kjipe. Hadde de bare hatt klare regler, hadde det vært noe annet, men når de kommer med uskrevne regler underveis, såkalte normer, da vet vi jo aldri hva vi skal forholde oss til. Frustrerende much?  

 Matilde


 

#psykiatri #psykepiker #psykdom  #psykiatrisk #psykiskhelse #psykisksyk #psykiatriblogg #innlagt #pasient #psyk #psykiskelidelser 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Psykepiker

Psykepiker

20, Trondheim

Vi er to jenter i 20-årene, som begge sliter psykisk. For tiden er vi innlagt, så denne bloggen vil handle om livet på psykiatrisk, og alt det fører med seg. Vi valgte å opprette denne bloggen for å få økt forståelse, men også for å vise at psykisk sykdom kan ramme hvem som helst, og at det ikke er noe å skamme seg over. We're only human, you know.

Kategorier

Arkiv

hits