Hør alarmen gå

Jeg hører banking i veggene, møbler som velter, og noen ganger hører jeg til og med skriking og kjefting. Jeg vet hva som kommer til å skje. Jeg kjenner allerede ubehag, der jeg ligger og venter. Venter på å få hjertet i halsen. Og så kommer det: alarmen går, etterfulgt av masse løping og tramping i gangene. Jeg stivner. Jeg hører alt som skjer, for rommet mitt er ubehagelig lytt.

Jeg hater når dette skjer. Jeg blir skikkelig urolig, og føler jeg må ut. Jeg føler meg ikke trygg på avdelingen, når jeg vet at alle de ansatte blir opptatt med én pasient. Ikke bare blir jeg bekymret for den det gjelder, men jeg får også vonde minner fra de gangene det gjaldt meg selv. Da alarmen gikk på meg, og jeg ble beltelagt. Det er heldigvis et tilbakelagt stadium (bank i bordet), men jeg får fortsatt frysninger når jeg hører at andre har det så tøft som jeg periodevis har hatt det. Jeg unner ingen det helvetet å miste kontrollen, sånn at de ansatte må legge seg oppå deg for å roe deg ned.

Lyden av alarmen er den verste lyden, og jeg blir aldri vant med den. Det er like ubehagelig hver gang.  

 

Matilde

 

#psykiatri #psykepiker #psykdom  #psykiatrisk #psykiskhelse #psykisksyk #psykiatriblogg #innlagt #pasient #psyk #psykiskelidelser #belter #alarm

2 kommentarer

trettanemone

03.06.2015 kl.21:31

Uff, vonde skildringer og beskrivelser. Så fint og vakker samtidig. Jeg har en samboer som har opplevd mye av det du beskriver, så kjenner godt til det. Håper du snart får det livet du ønsker deg og vil få.

Psykepiker

03.06.2015 kl.22:05

trettanemone: Tusen takk! Ja, det er ikke noe kjekt.

Skriv en ny kommentar

Psykepiker

Psykepiker

20, Trondheim

Vi er to jenter i 20-årene, som begge sliter psykisk. For tiden er vi innlagt, så denne bloggen vil handle om livet på psykiatrisk, og alt det fører med seg. Vi valgte å opprette denne bloggen for å få økt forståelse, men også for å vise at psykisk sykdom kan ramme hvem som helst, og at det ikke er noe å skamme seg over. We're only human, you know.

Kategorier

Arkiv

hits