Ubrukelige helsepersonell i psykiatrien

Det er mange ganger jeg tenker på hvor egnet personalet på denne posten egentlig er. Det er faktisk mange som ikke duger til noe som helst. Joda, kanskje noen kan være grei å snakke med om løst og fast, kanskje noen er flinke på å lage noe ekstra godt til måltidene, og kanskje noen kan hjelpe til med håndarbeidet. Men det er ikke derfor de jobber med psykisk syke. Grunnen til at de jobber her, er jo først og fremst fordi de har, eller burde hatt, kunnskap til å hjelpe psyke pasienter. De skal passe på oss når vi ikke klarer å passe på oss selv, de skal trygge oss, og hjelpe oss når vi trenger støtte. Jeg mener folk som setter seg ned, for å høre hvordan vi har det, hva vi tenker på, og hvordan de kan hjelpe oss best mulig. De som genuint bryr seg, og som har valgt helt riktig yrke.

Hver tredje helg, er noe Sara og jeg kaller «dritthelgen». Da er det bare ubrukelige folk på jobb. Folk som ikke vet verken hva de skal si, eller hvordan de skal forholde seg til pasientene. Folk som bare er der, fordi de får betalt for det (virker det som). Jeg sier ikke at de ikke prøver, for det gjør de helt sikkert, men det er ikke godt nok. Det blir bare feil. Når denne helgen kommer, prater jeg så vidt med dem som jobber her, fordi jeg ikke er trygg på dem. De takler jo ikke at jeg har det tøft likevel, og da er det vanskelig å vise seg sårbar. Vanskelig å be om hjelp.

 

Jeg tror jeg kan telle på én hånd hvor mange ansatte på dette stedet som virkelig takler de vanskelige periodene; de som ser meg, de som gir meg ekstramedisin på rett tidspunkt, og de som vet hva de skal si og ikke si når jeg sliter. Det skremmer meg at så mange ikke har peiling, og som rett og slett er udugelige. Det er så mange som ikke engang sier hei, som sitter med mobiltelefonen, og som ikke viser noen interesse for pasientene. Hva gjør de her da? Lettjente penger, kanskje? Man kan jo begynne å lure..

 

Matilde

#psykiatri #psykepiker #psykdom  #psykiatrisk #psykiskhelse #psykisksyk #psykiatriblogg #innlagt #pasient #psyk

3 kommentarer

kine

25.05.2015 kl.19:04

så fin blogg du har ;-)

Psykepiker

25.05.2015 kl.19:55

kine: Takk for det :)

studentbe

25.05.2015 kl.21:55

Sikkert mange som tenker mer penger enn de legger sjelen i arbeidet de faktisk skal gjøre. Ser det i flere omsorgsyrker som blant annet barnehager. Hvor de er mer interessert i å snakke med hverandre enn å hjelpe eller se etter barna. Slik er det nok ikke bare der også men på kanskje andre områder igjen. Enkelte burde ikke være lærere og veiledere heller. Siden de ikke rettleder folk nok i den rette retningen.

Håper folk kan ta jobben sin litt bedre. Det verste er de psykologene som snakker til deg som om du var et lite barn. Håper dere får de personene dere tenger der inne for å få et bedre og raskere opphold.

God kveld videre. :)

Skriv en ny kommentar

Psykepiker

Psykepiker

20, Trondheim

Vi er to jenter i 20-årene, som begge sliter psykisk. For tiden er vi innlagt, så denne bloggen vil handle om livet på psykiatrisk, og alt det fører med seg. Vi valgte å opprette denne bloggen for å få økt forståelse, men også for å vise at psykisk sykdom kan ramme hvem som helst, og at det ikke er noe å skamme seg over. We're only human, you know.

Kategorier

Arkiv

hits