Mareritt i våken tilstand

Jeg ser en dame i grått ved enden av sengen min. Jeg ser ikke ansiktet hennes, for det lange, gråe håret dekker det. Hun sier ingenting, og er ikke direkte truende; hun bare står der. Likevel kjenner jeg kulden av hennes nærvær, og jeg får frysninger over hele kroppen.

Jeg begynner å bli redd. Er hun et spøkelse? En heks? Eller som jeg frykter mest, er hun selve Døden? Jeg får vanskeligheter med å puste. Hun har garantert kommet for å straffe meg for syndene mine, er den første tanken som slår meg. Jeg prøver å skrike, men det kommer ingen lyd. Jeg får panikk, griper etter noe jeg kan forsvare meg med, men jeg har ingenting tilgjengelig. Jeg er totalt forsvarsløs. Jeg skriker igjen, men til ingen nytte; det er ingen som hører meg. Så jeg ligger der i sengen, stiv av skrekk, helt uvitende om dette er min siste time. 

 

Et klassisk mareritt for mange, men for meg er det helt virkelig. Jeg er våken. 

 

Matilde

 

#psykiatri #psykepiker #psykdom  #psykiatrisk #psykiskhelse #psykisksyk #psykiatriblogg #innlagt #pasient #psykose #mareritt

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Psykepiker

Psykepiker

20, Trondheim

Vi er to jenter i 20-årene, som begge sliter psykisk. For tiden er vi innlagt, så denne bloggen vil handle om livet på psykiatrisk, og alt det fører med seg. Vi valgte å opprette denne bloggen for å få økt forståelse, men også for å vise at psykisk sykdom kan ramme hvem som helst, og at det ikke er noe å skamme seg over. We're only human, you know.

Kategorier

Arkiv

hits