Alenetid på psykiatrisk

Det har sittet noen utenfor rommet mitt, med døren åpen, konstant i flere måneder. Jeg har hatt KO (noen må se meg hele tiden) veldig lenge, og så etter hvert gått over til IO2 (at de må se meg hvert annet minutt). Jeg har ikke hatt alenetid i det hele tatt på veldig lenge, og selv om jeg har blitt vant med det, har det tidvis vært ganske frustrerende. Alle trenger litt tid for seg selv.

Grunnen til at jeg har hatt så tett oppfølging over så lang tid, har jeg nesten glemt. Behandleren min er så altfor forsiktig, og forventer nærmest at jeg skal ta selvmord ved første anledning. Jeg er ikke suicidal, engang. Hun har likevel ikke vært helt ute å kjøre når det kommer til tilsyn. Vi har de siste månedene hatt veldig mye fokus på noe som er spesielt utfordrende for meg. Det har vært, og er fremdeles, veldig tungt å jobbe med, og når jeg har hatt det vanskelig tidligere, har det hendt at jeg har tydd til destruktive handlinger. Det er min måte å takle det på. Så ja, jeg ser bekymringen hennes. Men likevel.. Hun tenker som så at jeg kanskje vil få en sånn reaksjon på det vi gjennomgår, og at jeg kommer til å skade meg selv i form av kutting. Igjen er hun altfor forsiktig. Når det kommer til den type selvskading, har jeg kun hatt et par glipper det siste året. Likevel, har hun ikke stolt på meg, og hver gang jeg har bedt om å få sjeldnere tilsyn, har hun bare sagt at vi må vente litt til, og litt til. Sånn har vi holdt på i måneder, uten at jeg har skjønt hvorfor.

 

I dag var endelig dagen for forandring. Jeg kan være på rommet i hele FEM minutter, før de må se meg igjen. Det er ikke all verdens, men det er en begynnelse. Jeg trenger ikke lenger å forte meg på do -  og det er en seier i seg selv. 

Matilde

 

#psykiatri #psykepiker #psykdom #psykiatrisk #psykiskhelse #psykisksyk #psykiatriblogg #innlagt #pasient

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Psykepiker

Psykepiker

20, Trondheim

Vi er to jenter i 20-årene, som begge sliter psykisk. For tiden er vi innlagt, så denne bloggen vil handle om livet på psykiatrisk, og alt det fører med seg. Vi valgte å opprette denne bloggen for å få økt forståelse, men også for å vise at psykisk sykdom kan ramme hvem som helst, og at det ikke er noe å skamme seg over. We're only human, you know.

Kategorier

Arkiv

hits