Det må da være lov å le?

Som psykisk syk, opplever man mange utfordringer, både små og store. En tilfriskningsprosess kan være lang og jævlig, og kan til og med føles umulig. Når livet er altfor tøft, er det vanskelig å finne lyspunkt i hverdagen, og det blir desto vanskeligere å finne motivasjon til å fortsette å kjempe. Man graver seg ned i egen møkk, og det blir vanskeligere og vanskeligere å komme ut av den destruktive tankegangen.

Men er det noe jeg personlig har god erfaring med, som også de rundt meg har bitt seg merke i, er at litt selvironi, og litt humor, kan fungere som avledning når jeg har det litt vanskelig. En god latter kan være vel så bra som medisiner i mange tilfeller.

 

Og så er det i tillegg den situasjonen jeg er i nå, som jeg ikke har kontroll over. Hvis jeg hele tiden skulle gått rundt og klaget over det ene og det andre, når jeg ikke engang kan gjøre noe med det, får jeg heller bare gjøre det beste utav det. Et eksempel er da jeg hadde fastvakt, og et av personale måtte se på de gangene jeg måtte på do. Da kunne jeg tulle og si «nå er det min tur til å se deg tisse», og så lo vi begge av det. På samme måte som jeg kan si at jeg slipper unna med alt, fordi jeg er klin sprø, og ikke tilregnelig i det hele tatt. Det er bare litt selvironi. Å finne humor, i en ellers så trist tilværelse, er alfa og omega. Det må da være lov å le?

 

Matilde 

 

#psykiatri #psykepiker #psykiatrisk #psykdom #psykiskhelse #psykiatriblogg #psykisksyk #humor #selvironi #innlagt

2 kommentarer

Eileen

21.05.2015 kl.12:13

D e veldig viktig å finne humor i ting, sjøl om man har en depresjon. Kanskje mer viktig enn ellers..

Psykepiker

21.05.2015 kl.12:37

Eileen: Ja, det er helt sant! Bare et smil, kan være en fin inngang til en bedre tilværelse.

Skriv en ny kommentar

Psykepiker

Psykepiker

20, Trondheim

Vi er to jenter i 20-årene, som begge sliter psykisk. For tiden er vi innlagt, så denne bloggen vil handle om livet på psykiatrisk, og alt det fører med seg. Vi valgte å opprette denne bloggen for å få økt forståelse, men også for å vise at psykisk sykdom kan ramme hvem som helst, og at det ikke er noe å skamme seg over. We're only human, you know.

Kategorier

Arkiv

hits