Skrive ut følelser

Når jeg har vonde tanker, som jeg ikke får ut av hodet, har jeg funnet min helt egen strategi for å få dem vekk; jeg skriver tankene ned på en liten lapp, for så å rive og kaste den. Det fungerer faktisk veldig bra for meg. Dette gjelder også hvis det er noe jeg sitter inne med, som jeg ikke klarer å sette ord på. Jeg har alltid likt å skrive, og føler ofte jeg uttrykker meg bedre skriftlig enn muntlig, noe som kommer godt med når jeg har mye på hjertet, uten mulighet til å forklare med ord. Skriving gjør at jeg endrer fokus, og det blir en avledning fra det som tynger meg. Jeg skriver ut følelsene på papiret (i dette tilfelle bloggen), sånn at jeg kan lese det svart på hvitt, og så legge det bak meg etterpå. Det blir så klisjé som å si at skriving blir min terapi.

Etter at Sara og jeg opprettet denne bloggen, har fokuset på det vanskelige fått en utfordrer. Vi sitter sammen og skriver, og har stor glede av det. Vi klarer å forholde oss til noe konkret, og det hjelper veldig på psyken. Selv om vi kan skrive om krevende temaer, handler det til syvende og sist om å få det ut. Ut og bort. 

 

Matilde

 

#psykepiker #psykisksyk #psykdom #terapi #psykiskhelse #psykiatriblogg #psykiatrisk #psykiatri 

 

6 kommentarer

Elisabet

20.05.2015 kl.17:55

Det er alltid best å finne sin egen strategi som faktisk hjelper deg:)) Godt å høre at dere finner selskap i hverandre og har en å prate med som kjenner til det samme ''hinderet''.

Ha en fin dag.

Klem til dere begge!

Psykepiker

20.05.2015 kl.17:58

Elisabet: Ja, ikke sant? :) Vi er nærmest blitt avhengig av hverandre. Sammen gjennom tykt og tynt.

Takk for det. Klem tilbake

hanne

20.05.2015 kl.20:30

Hei på dere, så fint å lese at du/dere har funnet deres "terapi" min blogg er også min selvhjelps blogg. Her kommer det som skal ut ha en fin kveld :)

Psykepiker

20.05.2015 kl.20:38

hanne: Ja, blogg kan være til god hjelp for mange :) Takk, det samme.

Eileen

21.05.2015 kl.07:46

Supert! e så godt å lese at d går fremover.. :) dåkker skriv veldig godt.. :)

Psykepiker

21.05.2015 kl.12:33

Eileen: Tusen takk for det :)

Skriv en ny kommentar

Psykepiker

Psykepiker

20, Trondheim

Vi er to jenter i 20-årene, som begge sliter psykisk. For tiden er vi innlagt, så denne bloggen vil handle om livet på psykiatrisk, og alt det fører med seg. Vi valgte å opprette denne bloggen for å få økt forståelse, men også for å vise at psykisk sykdom kan ramme hvem som helst, og at det ikke er noe å skamme seg over. We're only human, you know.

Kategorier

Arkiv

hits