17.mai-feiring på psykiatrisk

Nok en nasjonaldag blir feiret på psykiatrisk. Nok en gang blir jeg minnet på at jeg ikke har frihet til å gjøre som jeg vil. Og nok en gang føler jeg at jeg ikke er en del av samfunnet.

Heldigvis har ikke jeg så stort forhold til denne dagen, så føler på en måte at jeg ikke går glipp av noe. Det er verre med alle andre begivenheter; som julen, bursdager, nyttårsaften, påsken osv. Dager hvor du virkelig vil være med kjente og nære, og ikke med noen som får betalt for å være med deg. Det er sårt når man innser hvor mye man mister når man er innlagt. Når alle andre kan leve sitt liv, ta egne valg, studere, jobbe, stifte familie, utforske, reise, and the list goes on, mens jeg er innelåst på en fuckings psykiatrisk avdeling mot min vilje. Jeg har ikke makt over eget liv, og kan derfor ikke bestemme noe selv. Det er ikke sånn det skal være! Jeg er i min beste alder, og jeg trenger å leve livet jeg så sårt ønsker meg. Jeg vil bli frisk, er det for mye å be om? Men uansett er disse tankene meningsløst å bruke energi på; jeg kan ikke gjøre noe med det uansett, og jeg har på en måte forsonet meg med det. Men bittert er det.

Både Sara og jeg skal være på avdelingen i dag, mens de andre pasientene (sikkert ikke alle) skal feire dagen med sine familier. Vi skal prøve å gjøre det beste ut av situasjonen, og feire dagen som bare gale kan. Det kan jo bli spennende... Vi skal i alle fall late som om vi bryr oss om nasjonaldagen, og pynte oss med kjoler og sminke. Det er jo lov å føle seg litt fresh, eller hur? 


Vi vil ønske alle der ute en fin 17.mai. Håper det blir kaldt, med mye snø og sludd og vind og regn. Bare sånn for trøstens skyld. Hipp hipp!

 

Matilde


#psykisksyk #psykiskhelse #innlagt #psykiatrisk #psykepiker #psykdom #psykiatri 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Psykepiker

Psykepiker

20, Trondheim

Vi er to jenter i 20-årene, som begge sliter psykisk. For tiden er vi innlagt, så denne bloggen vil handle om livet på psykiatrisk, og alt det fører med seg. Vi valgte å opprette denne bloggen for å få økt forståelse, men også for å vise at psykisk sykdom kan ramme hvem som helst, og at det ikke er noe å skamme seg over. We're only human, you know.

Kategorier

Arkiv

hits